
خبرنامه شماره 4
دیدار نوروزی رئیس بنیاد ایرانشناسی با كاركنان
شنبه پانزدهم فروردینماه 1394، كاركنان بنیاد ایرانشناسی ضمن دیدار با آیتا... سیدمحمد خامنهای، رئیس بنیاد ایرانشناسی، از رهنمودهای ایشان در سال جدید بهرهمند شدند. رئیس بنیاد در این دیدار ضمن تبریك فرارسیدن ایام بهار و نو شدن دوباره طبیعت و همچنین تسلیت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، سالی سرشار از خیر و بركت را برای همگان آرزو كردند.
بنیاد ایران شناسی برگزار كرد
بنیاد ایران شناسی همایش "پیوندهای مشترک تاریخی فرهنگی حوزه خلیجفارس" را برگزار كرد . این همایش در تاریخ 9 اردیبهشت ماه سال جاری در آستانه روز ملی خلیج فارس در محل بنیاد با حضور سخنرانان ایرانی به بررسی پیوندهای مشترك این منطقه كه گویای گفتگوی تاریخی تمدنی ملل و اقوام این گستره جغرافیایی می باشد پرداخت.
پروفسور جان هونین درگذشت
آیتا... سیدمحمد خامنهای، رئیس بنیاد ایرانشناسی در پیامی درگذشت پروفسور جان هونین رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن را به خانوادۀ وی و جامعه علمی تسلیت گفت.
این دانشمند گرانقدر به دلیل تلاشهای بسیار در معرفی فرهنگ ایران و چین درهر دو کشور موفق به دریافت نشانها و جوایز مختلفی گردیده از جمله دهمین جایزۀ جهانی جشنوارۀ بینالمللی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، برگزیدۀ چهرههای ماندگار سال 1385 و مترجم برگزیدۀ سال 2003 رشتۀ ادبیات خارجی چین.از آثار او می توان به ترجمه متن کامل شاهنامه فردوسی در 6 جلد و بهصورت منظوم، اشعار کهن پارسی، لیلی و مجنون نظامی، تاریخ روابط چین و ایران اشاره نمود .
انتشارکتاب شاعران فارسی گوی دوره عثمانی درارزروم
کتاب شاعران فارسی گوی عثمانی به اهتمام پروفسور دکتر ویس دگیرمنچای معاون دانشكده ادبیات دانشگاه آتاتورک و حمایت های وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تركیه به رشته تحریر در آمده و چاپ گردید .این کتاب شرحی بر زندگی 800 شاعر فارسی گوی عثمانی در یک جلد و دو فصل و مشتمل بر 790 صفحه می باشد.
فصلنامه مطالعات ایرانشناسی دانشگاه آتاتورک
با همكاری وابستگی فرهنگی ایران در ارزروم و بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورک این شهر اولین شماره فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی با عنوان "نسیم شرق" منتشر شد. این فصلنامه به معرفی و شناساندن فرهنگ، تاریخ، تمدن و هنر ایران اسلامی پرداخته وشامل مباحث آشنایی با پژوهشهای جدید در گستره ایرانشناسی و زبان و ادب فارسی ؛ گفتگو و تبادل نظر در عرصههای پژوهشی می باشد.
مجموعه مقالات ایران شناس برجسته ایتالیایی منتشر شد
دپارتمان علوم باستانی دانشگاه رم لاسپینزا به مناسبت دهمین سالگرد درگذشت "اومبرتو شراتو" باستان شناس و ایران شناس برجسته ایتالیایی اقدام به انتشار مجموعه مقالات وی کرد.
شراتو در سال 1960 فعالیت باستان شناسی خود را در منطقه سیستان ایران آغاز و شناسایی سایت شهر سوخته در نزدیکی شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان را در لیست افتخارات خود ثبت کرد .وی با کمک باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی سایت دهانه غلامان مربوط به دوران هخامنشیان و نیز یک معبد باستانی و چندین منزل مسکونی متعلق به آن دوره را کشف نمود كه بسیاری از فرضیه های باستان شناسان در خصوص تاریخ تمدن بشریت را دستخوش تغییرات و تحولات بنیادین نمود. مقالات مهم وی در قالب یک کتاب سه جلدی در 1700 صفحه جمع آوری و منتشر گردیده است .این کتاب حاوی 117 مقاله است که به بخش های باستان شناسی کلاسیک، ایران قبل از اسلام، افغانستان، پاکستان و آسیای مرکزی قبل از اسلام، ایران بعد از اسلام، افغانستان و آسیای مرکزی بعد از اسلام، پاکستان بعد از اسلام، یمن بعد از اسلام، عراق، سوریه و آناتولی بعد از اسلام، شبه قاره هند بعد از اسلام، باستان شناسی و هنرهای اسلامی در ایتالیا تقسیم بندی شده است.
تنها مسجد چوبی جهان
نام بنا: مسجد نیشابور
سال ساخت : 1325 هجری شمسی
مكان: 7 كیلومتری نیشابور